9/04/2015

Νοσοκομείο "Αγ. Μαρίνα" Πλέβεν, Βουλγαρίας





Το νοσοκομείο "Αγ. Μαρίνα" ιδρύθηκε το 2002. Είναι το πρώτο ιδιωτικό εξειδικευμένο νοσοκομείο για δραστική θεραπεία στην Μαιευτική και Γυναικολογία  στη Βόρεια Βουλγαρία .

Το 2009 άνοιξε μία  σύγχρονη εξειδικευμένη κλινική για μαιευτική .

Το 2012 άνοιξε το HIFU-κέντρο «Αγ. Μαρίνα». Είναι η πρώτη και μοναδική εξειδικευμένη κλινική στην Ανατολική Ευρώπη για σύγχρονη μη-επεμβατική θεραπεία των συμπαγών όγκων με Εστιασμένο υπέρηχο υψηλής έντασης.


Το 2015 το νοσοκομείο «Αγία Μαρίνα» μετατρέπεται σε  νοσοκομείο πολλαπλών ειδικοτήτων υψηλής τεχνολογίας  με διευθυντή τον καθηγητή Grigor Gorchev, MD (αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας  Επιστήμων  Βουλγαρίας, ειδικός γυναικολογίας, ογκολογίας και χειρουργικής).


 Τι μας προσφέρει το νοσοκομείο «Αγία Μαρίνα»

 

ΠΡΟΛΗΨΗ


Προληπτικά πακέτα - ατομικά, οικογενειακά, εταιρικά, εκπτωτικές κάρτες, εκδηλώσεις και προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου.

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

·  Αξονικός τομογράφος CT-128 τομών, η τελευταία εξέλιξη της Siemens πρώτη του είδους της στη Βουλγαρία. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μια καινοτόμο τεχνική για την ανασυγκρότηση SAFIRE η οποία επιτρέπει έως 60% μείωση της δόσης ακτινοβολίας στον ασθενή χωρίς συμβιβασμούς

στην ποιότητα της εικόνας. Η τεχνολογία IVR επιτρέπει να απεικονίζονται και οι μικρότερες λεπτομέρειες της διάγνωσης και το ειδικό λογισμικό έρευνας της ογκολογίας βοηθάει τους ιατρούς στην ανίχνευση όγκων και την παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου.

·      Το σύστημα ψηφιακής ακτινογραφίας είναι μια από τις τελευταίες λέξεις υψηλής τεχνολογίας της Siemens. Έχει σχεδιαστεί όσο για γραφικές τόσο και για σκοπικές εξετάσεις και είναι εξοπλισμένο  με σύγχρονο λογισμικό που επιτρέπει μέγιστη μείωση της ιονίζουσας ακτινοβολίας για τον ασθενή  και με αποτελέσματα άριστης ποιότητας.

·      Εξετάσεις υπερήχων οι οποίες πραγματοποιούνται  με τα τελευταία μοντέλα του εξοπλισμού Esaote που είναι πρωτοπόρος και ηγέτης παγκοσμίως στη διαγνωστική απεικόνιση. Esaote παρασκευάζει τα μηχανήματα της εξ΄ ολοκλήρου στην Ευρώπη και  είναι γνωστή με την ανάπτυξη και την εφαρμογή της τεχνολογίας Fusion Imaging (συγχώνευση εικόνων διαφορετικού τύπου συσκευών, εικονική πλοήγηση,  GPS-εικονική βιοψία και οι υπέρηχοι υψηλής συχνότητας).
Το νοσοκομείο «Αγία Μαρίνα» μεταχειρίζεται τα μηχανήματα  MyLab Seven και  MyLab Six που έχουν βγει στην αγορά κατά την περίοδο 2014 -2015  και αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με κορυφαίους γιατρούς από γνωστά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Τα μηχανήματα αυτά εισάγονται για πρώτη φορά στην Βουλγαρία.

·      Εργαστηριακές εξετάσεις. Η εργαστηριακή διάγνωση παρέχει 70%   πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ανθρώπου. Το νοσοκομείο προσφέρει όλον των ειδών εξετάσεων.  Λόγω  ιδιαίτερης υπερηφάνειας  είναι ο εξοπλισμός του εργαστηρίου με μερικοί από τους  πιο σύγχρονους  αναλυτές,  παραγωγή των Ηνωμένων Πολιτειών. Η πιο σημαντικές τους δυνατότητες είναι:

Ø Ο αιματολογικός αναλυτής  έχει χωρητικότητα  60 αναλύσεις  αίματος με διαφορική μέτρηση πέντε ιδιότυπα ανά ώρα. Είναι μοναδικός επειδή τρυπώνει αυτόματα τα πώματα του Vacutainer το ποίο μειώνει τη πιθανότητα μόλυνσης με βιολογικό υλικό.

Ø Ο βιοχημικός αναλυτής  έχει  χωρητικότητα έως και 800 δείγματα ανά ημέρα.  Έχει τη δυνατότητα να κάνει έως 120 βιοχημικές αναλύσεις (όλα τα τεστ ρουτίνας και επίσης τα πολύ εξειδικευμένα και σπάνια όπως ο χαλκός, αμμωνίας, παρακολούθηση φαρμάκων και ναρκωτικών).

Ø Ο ανοσολογικός αναλυτής  έχει χωρητικότητα έως και 100 δείγματα ανά ώρα και μέχρι 80 διαφορετικούς τύπους ανοσολογικό τεστ.

Ø Ο αναλυτής  πήξης αίματος έχει χωρητικότητα έως και 80 δείγματα ανά ώρα (όλα τα τεστ ρουτίνας συμπεριλαμβανομένων όλων των παραγόντων της πήξης).


ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Όταν η συντηρητική θεραπεία είναι ανεπαρκής και χρειάζεται χειρουργείο,  οι ασθενείς  μπορούν να επωφεληθούν από τις δυνατότητες που προσφέρουν  οι 6 χειρουργικές αίθουσες (οι 4 από αυτές είναι ενσωματομένες). Το μοναδικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας στις  χειρουργικές αίθουσες είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά στη Βουλγαρία.
Ο βασικός σκοπός του νοσοκομείο είναι να προσφέρει βέλτιστες λύσεις θεραπείας για τους ασθενείς βασιζόμενες στις σύγχρονες πρακτικές που εφαρμόζουν κορυφαίες  κλινικές στον κόσμο.

Y  Ο εξοπλισμός Cisco παρέχει ταχύτητα ροής των δεδομένων, η ασφάλεια των πληροφοριών και την αξιοπιστία του συστήματος πληροφορικής του νοσοκομείου 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Οι υπολογιστές (ΗΡ) λειτουργούν ως ένα ενιαίο σύστημα.

Y Ο προσωπικός τέρμιναλ του ασθενή που βρίσκεται δίπλα στο κρεβάτι του νοσοκομείου παρέχει πλήρη πρόσβαση στην εικόνα της κατάστασης και τη θεραπεία του ασθενή και σε ιατρική συμβουλή με έναν ειδικό, αν χρειαστεί εξ΄ αποστάσεως (στη χώρα ή στο εξωτερικό).

Y Η «καρδιά» του νοσοκομείου είναι το πληροφοριακό σύστημα (HIS) το  οποίο επιτρέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου (EMR) για κάθε ασθενή.

Y Το πληροφοριακό σύστημα του Τμήματος Διαγνωστική απεικόνιση (RIS) επιτρέπει σε όλες οι εξετάσεις να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά.

Y Το σύστημα αρχειοθέτησης και επικοινωνίας (PAC-A Picture Archiving and Communication System) επιτρέπει σε οποιοδήποτε φωτογραφικό  ή video υλικό που κατασκευάζεται στο νοσοκομείο να αποθηκεύεται  στο ηλεκτρονικό ιατρικό αρχείο (EMR) και ο ασθενής μπορεί να έχει πρόσβαση σ΄αυτό  σε οποιοδήποτε υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή tablet.

Y Κάθε ασθενή έχει το δικό του ID σε βραχιόλι με barcode το οποίο  επιτρέπει την παρακολούθηση κυκλοφορίας των φαρμάκων και προϊόντων στο δρόμο τους από την ένταξη τους στο φαρμακείο του νοσοκομείου ή στην αποθήκη μέχρι να φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο ασθενή.

Y Το Integrated Operating Theatre επιτρέπει όλα τα δεδομένα,  βίντεο και διαγνωστικές εικόνες του ασθενή να προβάλλονται  μέσα στο χειρουργείο και να γίνουν εικονικές προπαρασκευαστικές εργασίες πριν από την πραγματική χειρουργική επέμβαση.

Το νοσοκομείο διαθέτει 5 ξεχωριστά εξειδικευμένα κέντρα εξοπλισμένα με μερικά από τα πιο σύγχρονα  θεραπευτικά  συστήματα στον κόσμο,  σχεδιασμένα να είναι φιλικά προς τον ασθενή.

Κέντρο Ινομυώματος - το μοναδικό στην Βουλγαρία που εφαρμόζει το πλήρες φάσμα των θεραπευτικών προσεγγίσεων της σύγχρονης γυναικολογίας: 
·      μη-επεμβατική (HIFU)
·      morcellation, υστεροσκoπική
Η θεραπευτική δύναμη του υπέρηχου
·      ελάχιστα επεμβατική (αναίμακτη)
·      χειρουργική επέμβαση

Κέντρο Προστάτη

Κέντρο Τραχήλου μήτρας και ενδομητρίου

Κολοπρωκτολογικό Κέντρο

Μαστολογικό Κέντρο

Κλινικές και Τμήματα: Γυναικολογία, Γυναικολογική Ογκολογία, Μαιευτική, Νεογνολογία, Γενική Χειρουργική, Χειρουργική θώρακα, Ουρολογία, Ιατρικής Απεικόνισης, Εντατική, Αναισθησιολογία, Γαστρεντερολογία, HIFU - Κέντρο, Εργαστήριο παθολογίας, Κλινικό εργαστήριο, Καρδιολογία.

ΝΟΣΙΛΕΙΑ

Το νοσοκομείο παρέχει τριών ειδών δωμάτια:

Κανονικό - 2 κρεβάτια για δύο ασθενείς, τηλεόραση, ιδιωτικό μπάνιο

Premium - 2 κρεβάτια για τον ασθενή και το συνοδό, ιδιωτικό μπάνιο

Στούντιο - ιδιωτικό δωμάτιο, καθιστικό, χώρος για το συνοδό, ψυγείο, τηλεόραση, ιδιωτικό μπάνιο

Ελεύτερη πρόσβαση στο ίντερνετ σε όλο το νοσοκομείο.
Κάθε δωμάτιο διαθέτει έγχρωμη τηλεόραση με πάνω από 40 τηλεοπτικά κανάλια.

Κάθε ασθενής έχει τη δική του συσκευή επαφής με τη νοσηλευτική και ιατρική ομάδα σε κάθε στιγμή της διαμονής του.

Τα κρεβάτια είναι ορθοπεδικά με ηλεκτρονικό σύστημα προσαρμογής για μέγιστη άνεση.

Κατά την εισαγωγή στο νοσοκομείο σε κάθε ασθενή δίνεται προσωπική πετσέτα, παντόφλες και ποτήρι . Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε δωμάτια premium και στούντιο λαμβάνουν και ατομικό μπουρνούζι.

Σε όλο το νοσοκομείο υπάρχει κεντρικό κλιματισμό αλλά μπορεί να προσαρμόζεται σε κάθε δωμάτιο σύμφωνα με τις ανάγκες τους ασθενούς.

Μια αξιόπιστη εταιρεία catering φροντίζει τη διατροφή και το μενού ανανεώνεται καθημερινά. Υπάρχει και δυνατότητα για ειδικό μενού (χορτοφαγίας και ασιατικής κουζίνας) που έχε πάρει έγκριση από  διαιτολόγο.

Σε κάθε όροφο του νοσοκομείου υπάρχουν  χώροι για τις κοινωνικές σχέσεις των ασθενών - συναντήσεις με φίλους και συγγενείς.

Στο λόμπι του νοσοκομείου βρίσκεται το κομψό "Fresh Line Cafe", προσφέροντας φρέσκα βιολογικά προϊόντα.

Υπάρχει βιβλιοθήκη και videoclub. Παράδοση εφημερίδων και περιοδικών κατόπιν παραγγελίας.

Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο (σταθμός λεωφορείων/τρένων - κατόπιν παραγγελίας)
Πριν φύγει από το νοσοκομείο, κάθε ασθενής λαμβάνει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα  παρακολούθησης και εξετάσεις.

Στην Αθήνα υπάρχει επίσημος εκπρόσωπος του νοσοκομείου και της HIFU Κλινική Βουλγαρίας, ο οποίος μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις σας, να προετοιμάσει τα χαρτιά σας και να φρονδίσει για το ραντεβού σας  με τους ειδικούς.

Για περισσότερες πληροφορίες γράψτε μας στο e-mail:
hifumedgr@gmail.com

No comments:

Post a Comment