9/13/2015

Ο εφευρέτης του θεραπευτικού συστήματος Haifu


Ο καθηγητής Zhibiao Wang, Πρόεδρος της Chongqing Haifu Technology Co., Ltd, εφηύρε το πρώτο θεραπευτικό σύστημα Haifu με εστιασμένο υπέρηχο υψηλής έντασης. Το σύστηνα έχει δοκιμασθεί κλινικά για μη επεμβατική θεραπεία όγκων.

Ο καθ. Zhibiao Wang είναι ένας από τους αντιπροέδρους της επιτροπής νεολαίας του Συλλόγου Biomedical Engineering στη Κίνα. Επίσης είναι και Διευθυντής του Ινστιτούτου Ultrasonic Engineering in Medicin του Chongqing Medical University.

Ο καθ. Zhibiao Wang έχει τελειώσει το Chongqing Medical University το 1989 και το 1993 πήρε το το διδακτορικό του. Εκείνος διευθύνει τη κλινική θεραπεία, την εκπαίδευση και την έρευνα σχετικά με το εστιασμένο υπέρηχο και έχει εκπαιδεύσει 4 μεταδιδακτορικούς ερευνητές, 17 γιατρούς και 28 ειδικούς. Το 1996 για πρώτη φορά ο καθ. Wang εισήγαγε το κόνσεπτ του BFF (biological focused field).

Το 2000 ο καθ. Wang επιτυγχάνει «τεχνολογικά-προηγμένα προγράμματα στον ένατο πενταετής πλάνο», «εθνικά torch προγράμματα» και «εθνικά προγράμματα τεχνολογίας» που χρηματοδοτήθηκαν αντίστοιχα από Committee of National Nature & Science Fund, National Science & Technology Committee και National Development & Planning Committee.

Τα τελευταία χρόνια έχει γράψει περισσότερα από  200 επιστημονικά άρθρα τα οποία δημοσιεύθηκαν στην Κίνα και εξωτερικό.  Έχει 11 κινέζικες και 7 διεθνές διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Το 2000 έλαβε το Δεύτερο εθνικό βραβείο τεχνολογικής καινοτομίας για το θεραπευτικό σύστημα Haifu.

Τώρα ο καθηγητής Wang είναι επικεφαλής στον τομέα της έρευνας και βελτίωσης του συστήματος Haifu, τη κλινική εφαρμογή και  του μάρκετινγκ στο Chongqing, Κίνα.

ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

1942 - Ο καθηγητής John G. Lynn υποτέθει ότι ο Εστιασμένος υπέρηχος υψηλής έντασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη χειρουργική.
1954 - Ο Καθηγητής William Fry ανακάλυψε ότι ο υπέρηχος μπορεί να εστιάζεται καλά στους μαλακούς ιστούς.
1988 - Υπό την ηγεσία του καθηγητή Zhibiao Wang ξεκίνησε το ερευνητικό έργο της θεραπείας με Εστιασμένο υπέρηχο υψηλής έντασης στη Chongqing, Κίνα.
1997 - Ιδρύθηκε το Ιατρικό Ινστιτούτο Υπερήχων Engineering υπό την ηγεσία του καθηγητή  Zhibiao  Wang . Η μέθοδος ΗΙFU εγκρίθηκε για κλινικές δοκιμές από την Κινέζικη δημόσια διοίκηση.
1999 - Υπό την ηγεσία του καθηγητή Zhibiao Wang ιδρύθηκε Chongqing Haifu (HIFU) Technology Co. Ltd.
2000  - Η μέθοδος HIFU εγκρίθηκε από την Κινέζικη δημόσια διοίκηση και τα πρώτα Haifu συστήματα εγκαταστάθηκαν στη Κίνα.
2001 - Ιδρύθηκε Ο Διεθνής Οργανισμός για θεραπευτικό υπέρηχο με έδρα  Chongqing, Κίνα. Πάνο από 20 συστήματα Haifu® Model-JC έχουν εγκατασταθεί στη Κίνα.
2002 -  Έχει εγκατασταθεί το πρώτο σύστημα Haifu® Μodel-JC στο  Churchill Hospital στην Οξφόρδη, Ηνωμένο Βασίλειο,  για κλινικές μελέτες.
2005 - Το σύστημα Haifu® Μodel-JC  παίρνει πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής ένωσης και αρχίζει μαζί με την εταιρεία Siemens μια  ανάπτυξη από κοινού για βελτίωση του συστήματος.
2007 - Οι καθηγητές Umberto Veronese και Franco Orsi αρχίζουν κλινικές δοκιμές  του θεραπευτικού συστήματος Haifu® Μoel-JC στο Istituto Europeo de Oncologia (ΟΙΕ) στο Μιλάνο, Ιταλία
2011 - H διαχείριση της κλινικής  SBALAG "Αγία Μαρίνα" στο Πλέβεν, Βουλγαρίας επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ογκολογίας στο Μιλάνο και άχρισε εκπέδευση στη δική της ομάδα γιατρών για το σύστημα Haifu® Μοdel JC.
2012 - Υπό της ηγεσίας του Καθηγητή Gorchev και την ομάδα του, το θεραπευτικό σύστημα Haifu® Μοdel-JC άρχισε να λειτουργεί  στο Νοσοκομείο "Αγία Μαρίνα", Πλέβεν με το οποίο Οι Βούλγαροι γιατροί εντάχθηκαν στη διεθνή οικογένεια  HIFU  και έγιναν μέρος της πρωτοπορίας της παγκόσμιας ιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες γράψτε μας στο e-mail:




No comments:

Post a Comment