6/15/2016

Ινομύωμα και η νέα θεραπεία που αλλάζει τελείως τα δεδομένα


Eίναι εντελώς μη-επεμβατική, δεν απαιτεί ολική αναισθησία, χωρίς τομή και ουλές, χωρίς απώλεια αίματος και μολύνσεις, ακίνδυνη για την ασθενή, τον γιατρό και το περιβάλλον, διατηρεί την ακεραιότητα της μήτρας και η αναπαραγωγικότητα της γυναίκας. Η επιστροφή στο κανονικό ρυθμό ζωής είναι 2 με 4 ημέρες μετά την επέμβαση.

Ναι, καλά ακούσατε! Όσο απίστευτο και αν φαίνεται είναι πια πραγματικότητα. Είναι η θεραπεία με Еστιασμένο υπέρηχο υψηλής έντασης ή όπως είναι γνώστη ως θεραπεία ΗIFU (χάιφου).

Η θεραπεία με υπέρηχο δεν είναι καθόλου καινούργια. Ο Εστιασμένος υπέρηχος υψηλής έντασης, ο οποίος αναπτύχθηκε το 1940 φαίνεται να διεκδικεί την πρώτη θέση ως η πιο ήπια και φιλική προς το σώμα της γυναίκας θεραπείας.

Τα ινομυώματα της μήτρας είναι καλοήθεις όγκοι. Είναι από τους πιο συχνούς καλοήθεις όγκους της μήτρας. Το μέγεθός τους ποικίλει από  πολύ λίγα εκατοστά έως και τόσο μεγάλα που καταλαμβάνουν ολόκληρη την κοιλιά και φαίνονται σαν πρήξιμο της κοιλιάς.

Σήμερα μία στις πέντε γυναίκες ηλικίας άνω των 30 ετών έχει ινομυώματα της μήτρας. Συνήθως τα συμπτώματα είναι: βαριά έμμηνο ρύση, συχνή και επώδυνη περίοδο, δυσφορία στην πύελο, αναιμία, ακράτεια ούρων, συχνές ουρολοιμώξεις, υπογονιμότητα.

Η διάγνωση γίνεται με υπερηχογράφημα. Μερικές φορές τα ινομυώματα τηςμ ήτρας ανιχνεύονται παρεμπιπτόντως σε ασθενείς χωρίς παράπονα κατά τη διάρκεια του τσεκ-απ.

Η συμβατική θεραπεία των ινομυωμάτων της  μήτρας είναι συνήθως επεμβατική. Η αντιμετώπισή τους καθορίζεται από την θέση, το μέγεθος, την συμπτωματολογία και την ηλικία της γυναίκας.

Η θεραπεία HIFU αλλάζει τελείως τα δεδομένα. Με τη δύναμη του υπέρηχου τα παθολογικά κύτταρα καταστρέφονται εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα. Ο γιατρός κατευθύνει μία εστιασμένη δέσμη ακουστικής ενέργειας προς το ινομύωμα με απόλυτη ακρίβεια η οποία θερμαίνει και καταστρέφει το παθολογικό ιστό, χωρίς να επηρεάζει τους κοντινούς ιστούς ή δομές. Και αυτό γίνεται σε πραγματικό χρόνο.

Λόγω όλων αυτών των πλεονεκτημάτων η θεραπεία HIFU καθίσταται προτειμώμενη επιλογή πολλών γυναικών με ινομυώματα της μήτρας παγκοσμίως.


Στην Ευρώπη η θεραπεία HIFU εφαρμόζεται επιτυχώς στο Churchil Hospital, Αγγλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στη Ρουμανία και το πιο κοντινό HIFU κέντρο βρίσκεται στη Βουλγαρία. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ
Ή γράψτε μας στο e-mail: hifumedgr@gmail.com

                              Διαβάστε επίσης:


Νοσοκομείο "Αγ. Μαρίνα"
 Πλέβεν, Βουλγαρίας
Καρκίνος του ήπατος και
η δύναμη του Υπέρηχου
JessiHealthConsulting



No comments:

Post a Comment